Betegek élete – betegek esetei közvetlenül

Az új Ptk. hatálybalépése nem kerülte el hatásaival a kártérítési ügyeket, vitákat az egészségügyben.

 

Természetes, hogy a külön bizonyítást – elvileg – már nem igénylő sérelemdíj a bírósági keresetekben parttalanságot mutathat, amíg a bírósági gyakorlat e vonatkozásban a szakmai berkekben közismertté nem válik.

 

 

Beteg élete, beteg sorsa és vélelmei nagy körültekintéssel és az egyezségre való hajlandósággal jó, ha megfogalmazódik– Közösségi oldalunk!

 

 

Egészségügyben a kockázat jelenléte természetes, így a tájékoztatás egy neuralgikus pont a beteg életében, ha egészségügyi beavatkozás elé kerül.

 

Betegek megalázása, az emberi méltóság megsértése ma az egyezségek előkészítésénél a vitában álló kórház, egészségügyi szolgáltató megfelelő kooperációját várja el az intézmények vezetőitől, s őket képviselő ügyvédektől!

 

 

Minden eset figyelmet érdemel, azonban hasonló esetek a szakma fokozott főkuszába kellene, hogy kerüljenek!

 

Beteg panaszok, vélelmek a millió forintos és nem megnyugtató  pl. fogsorokról, egynapos szemészeti beavatkozásokról odafigyelést kívánnak meg minden szakmai érintettől!

 

Fontos a hátrány megléte, ahogy a kezelés elmulasztása, nem indokolt késedelme, diagnosztikus hibák láttatása, amikor a beteg jogsérelemre hivatkozik és megegyezést keres.

 

 

Információk és szükség szerint bírósági permegelőző ADR eseti orvosi vélemények a józan és mértéktartó beteg álláspont kialakulását segítik elő!  Erre a betegek ügyeiben valódi szükség mutatkozik.

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s